Logo

Yoga Studio Etten

Aandacht voor jezelf

Klankschalen

klankschalen

Klankschalen zijn unieke klankinstrumenten die gemaakt werden in de Himalaya, onder andere Tibet, Nepal en India. Ze bestaan uit 7 verschillende metalen. Iedere ambachtelijk vervaardigde klankschaal is met de hand gesmeed en iedere schaal heeft zijn eigen authentieke klank. Geluid is klank en klank is trilling. Het geluid is een hoorbare waarneming, de trilling een voelbare. Een klankschaalmassage werkt op alle niveaus, namelijk lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Innerlijke massage

De harmonieuze klank van de schaal werkt op onze gevoelens, emoties en herinneringen. Dit geluid veroorzaakt een trilling. De trilling is krachtig en verplaatst zich snel door het lichaam. Omdat ons lichaam uit meer dan 70% water bestaat, ontstaat er door de trilling als het ware een innerlijke massage die kan bijdragen aan een algehele diepe ontspanning. Hierdoor komen lichaam en geest op een natuurlijke manier in evenwicht.

Trilling van de klankschaal

Elk gezond lichaam heeft een eigen trilling. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in een eigen frequentie. Wanneer je niet lekker in je vel zit of gestresst bent, is deze lichaamseigen trilling verstoord. Door de trilling van de klankschaal zal het lichaam eerst mee trillen met de klankschaal en meegaan met de harmoniserende frequentie van de klankschaal. Daarna zal het lichaam (weer) overgaan in zijn lichaamseigen trillingsfrequentie. De klankschaal kan evenwicht creƫren en herstellen en werkt zelfs door tot op celniveau.

Klank moet je voelen

Een klankschaalmassage duurt ongeveer een uur. Je ligt op een massagetafel, de kleren kunnen aanblijven, de trillingen gaan er doorheen. Klank moet je voelen, ondergaan. Bel voor meer informatie of een afspraak. Ook leuk als kado!