Logo

Yoga Studio Etten

Aandacht voor jezelf

Herstellende yoga

Yin / Restorative yoga is een therapeutische vorm van yoga die gaat over het creƫren van ruimte op zowel fysiek, emotioneel als energetisch niveau. Het helende aspect brengt flexibiliteit, kracht en ruimte in je lichaam. Je doet voornamelijk zittende of liggende oefeningen.
Door de Yin yogahoudingen wordt de fascia gestimuleerd. Fascia is een bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt. Het geeft ondersteuning aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan je lichaam. Door de Yin poses maak je dit bindweefsel sterker, laat je het beter doorstromen en wordt het elastischer. En dit zorgt voor extra ruimte en flexibiliteit in je lichaam.
Restorative yoga bestaat uit een serie ondersteunde houdingen die lang worden vast- gehouden. Bedoeld om structurele stress en vermoeidheid te doorbreken en energie terug te geven. Houdingen worden vijf tot vijftien minuten vastgehouden met gebruik van dekens, bolsters, blokken en oogkussentje om zo tot volledige ondersteuning en ontspanning te komen.

Yin yoga

Het beste van twee yoga vormen

Tijdens een Yin / Restorative yogales word je uitgenodigd om naar binnen te keren. Je blijft langer in een houding waardoor je lichaam en ook emoties de kans krijgen om naar een diepere laag te gaan. Tijdens Yin/ Restorative krijg je de gelegenheid om te doorvoelen wat er zich op dat moment afspeelt in je lichaam en welke sensaties daarmee gepaard gaan.

Ervaring

Voor mij persoonlijk is deze vorm van yoga een hele mooie tegenhanger van de hectische tijd waarin we leven waarin we worden blootgesteld aan veel prikkels.

Ik geef de lessen herstellende yoga in blokken van vijf lessen. Klik op nieuws voor informatie over de startdatum van een nieuw blok.